Nasz zespół

Paulina Wańkowicz

Paulina Wańkowicz

Pracuję w Forum od początku. Nauczanie języka i sprawianie, że przestaje on być barierą daje mi ogromną satysfakcję. Zależy mi, żeby lekcje były angażujące, ciekawe, skuteczne i doprowadziły kursantów do wyznaczonego celu. Na początku sądziłam, że będę pracować tylko z dziećmi, one jednak szybko rosną i obecnie specjalizuję się w kursach egzaminacyjnych na poziomach B1-C2 oraz kursach konwersacyjnych i Business English. Rozwijanie umiejętności mówienia to moja pasja. Nie ma większej radości niż patrzenie, jak kolejni kursanci opuszczają szkołę z biegłą znajomością angielskiego.

Małgorzata Kuligowska

Małgorzata Kuligowska

Jestem w Forum od 2018 roku i z całą pewnością mogę powiedzieć, że praca tutaj to ciągły rozwój i coraz to nowe wyzwania, które pomagają doskonalić przeróżne kompetencje. Swoboda w doborze metod nauczania i wykorzystywanych materiałów sprzyja kreatywności i frajdzie, a praca z dziećmi jeszcze to podwaja. Możliwość konsultacji metodycznej i towarzystwo pozytywnego i wspierającego zespołu to dla mnie ogromny atut. Poza tym bardzo cenię sobie, że mam realny wpływ na to, kiedy i jakie grupy uczę.

Jakub Cholajda

Jakub Cholajda

Dlaczego lubię pracę w Forum? Powodów jest więcej niż jeden. Cenię atmosferę, którą tworzą fantastyczni ludzie – od dyrekcji, przez lektorów i kursantów, aż po zespół sekretariatu. Do tego dochodzi swoboda wyboru form zajęć i duża elastyczność. Możemy uczyć skutecznie, bez sztywnego schematu, skupiając się na realnych potrzebach uczniów. To miejsce tworzą również świetni, zmotywowani kursanci, którzy dają nam energię do jeszcze lepszej pracy.

Patrycja Ginalska

Patrycja Ginalska

Do Forum trafiłam krótko po pracy w szkole publicznej i pracuję tu od kilku lat. To miejsce daje mi ogromną frajdę i szansę na nieustanne rozwijanie kreatywności oraz poszerzanie wiedzy – nie tylko kursantów, ale i własnej. Bardzo cenię możliwość samodzielnego doboru materiałów i dostosowania tempa pracy do potrzeb uczniów. Dzięki temu lekcje przebiegają w przyjaznej atmosferze, bez niepotrzebnej presji. Obserwowanie postępów kursantów daje mi ogromną satysfakcję i motywację.

Scott Harris

Scott Harris

My first experience working together with Forum started in 2007. Since the beginning I’ve enjoyed working with both kids and adults. Conversation classes constantly show me how advanced some children become in speaking at a very young age. You can really see that they enjoy being here and look forward to their classes. Forum is a great school with great teachers.

Aleksandra Nowak

Aleksandra Nowak

W Forum uczę języka angielskiego. Pracuję od 2016 roku. Lubię pracować z dziećmi i młodzieżą, a największą radość daje mi obserwowanie efektów mojej pracy. Staram się przekazywać to, co sama potrafię najlepiej, bo wtedy nauczanie staje się bardziej naturalne i przyjemne. Każdy uśmiech na twarzy ucznia jest dla mnie ogromną motywacją. Praca lektora daje mi dużo satysfakcji, a możliwość rozwoju i dobra atmosfera sprawiają, że jeszcze chętniej działam.

Katie Kliber

Katie Kliber

Hi, my name’s Katie, and I have been in Forum since 2019. People always ask me if I like my job, and I can honestly say yes. I get to choose who I teach and I could teach anyone, but I have to say my favourite age group is preschool age — they bring me happiness every lesson. I also choose what hours I work, which provides flexibility around my children. Most of all I get to teach using a method that I love, which is Teddy Eddie. I spend most of my week with the little man and he brings so much fun to our lessons. The children love him, the songs are catchy, and we are provided with all the materials needed to make the lessons a success. (od września 2025 po powrocie do UK Katie prowadzi zajęcia online)

Łukasz Stachera

Łukasz Stachera

Co lubię w pracy w Forum? Przede wszystkim sporą swobodę działania. Nie oznacza to oczywiście, że „robię co chcę”, ale mogę dopasowywać formy pracy, styl zajęć i materiały do konkretnych uczniów i ich potrzeb. To ogromnie odróżnia pracę tutaj od szkoły państwowej. Mogę też wybrać grupy, z którymi pracuję, a moi uczniowie mają realny wpływ na kształt zajęć. Skupiamy się na praktycznym wykorzystaniu języka — na słownictwie, zwrotach, rozmowie, słuchaniu i czytaniu — bardziej na jakości niż na ilości przerobionego materiału.

Katarzyna Góźdź-Kik

Katarzyna Góźdź-Kik

Moja przygoda ze szkołą językową Forum rozpoczęła się we wrześniu 2005 roku i trwała przez 8 lat, dając mi ogromną satysfakcję i dużo zawodowego doświadczenia. Kolejne lata poświęciłam na rozwój osobisty i zdobywanie nowych umiejętności, ale nie zerwałam kontaktu z Forum. To miejsce, do którego chce się wracać — ze względu na ludzi, atmosferę i możliwość robienia tego, co się naprawdę lubi. Forum to świetni lektorzy, wspaniały zespół biura i przede wszystkim zaangażowani, ambitni kursanci. Dla Was warto być częścią tego zespołu.

Marzena Kaźmierczak

Marzena Kaźmierczak

Języki obce to moja pasja, ale jeszcze bardziej pasjonują mnie ludzie. To właśnie dla nich warto uczyć się nowych języków — by budować relacje, poznawać inne punkty widzenia i dążyć do porozumienia przez zrozumienie. Uczę języka rosyjskiego oraz języka polskiego osoby z zagranicy. Te dwa obszary mojej pracy dobrze się uzupełniają i wspierają uczniów w poznawaniu kultury, języka, ale przede wszystkim ludzi. Dlatego uczę w Forum, które jest idealną przestrzenią do rozwoju relacji międzyludzkich.

Aleksandra Michalska

Aleksandra Michalska

Od kiedy pamiętam, zawsze chciałam być nauczycielem. Dziś spełniam się jako nauczyciel wychowania przedszkolnego oraz lektor angielskiego i niemieckiego w Szkole Językowej Forum. Język niemiecki towarzyszył mi od dzieciństwa i przychodzi mi naturalnie, dlatego staram się przekonać uczniów, że może być przyjemny i ciekawy. Dzięki Forum mogę rozwijać się nie tylko dydaktycznie, ale także językowo. Najlepiej czuję się w grupach przedszkolnych i szkolnych. Na zajęciach stawiam na indywidualne podejście, praktyczne użycie języka, nowe słownictwo, kulturę i mówienie.

Klaudia Cicha

Klaudia Cicha

Pracę w Forum zaczęłam w 2023 roku, ale już wiem, że chciałabym wiązać z tym miejscem swoją przyszłość zawodową. Na zajęciach najważniejsze jest dla mnie tworzenie bezpiecznej przestrzeni do rozwijania umiejętności językowych. Stawiam na zadania praktyczne — rozmowy, czytanki i aktywności grupowe — ale dbam też o solidną bazę teoretyczną. Ogromnym wsparciem są zajęcia komputerowe, dzięki którym na lekcjach mamy więcej czasu na prawdziwą komunikację. Największą nagrodą jest dla mnie obserwowanie postępów kursantów i ich rosnącej pewności siebie.

Anna Jamszoł

Anna Jamszoł

Pracuję w Forum od 2022 roku i szczerze mówiąc bardzo lubię tu przychodzić. To miejsce, które cechuje jakość, bardzo dobra atmosfera i zespół ludzi, którym naprawdę zależy. Jestem nauczycielem od ponad 20 lat i tutaj szczególnie udziela mi się pasja, z jaką cała ekipa, z Panią Dyrektor na czele, prowadzi szkołę. To sprawia, że praca daje mi satysfakcję i energię do działania.

Sylwia Zając

Sylwia Zając

Urodziłam się we Francji, w Paryżu, gdzie mieszkałam do 20. roku życia. Po przyjeździe do Polski zdecydowałam, że chcę zostać nauczycielem mojego języka ojczystego — francuskiego. W Forum pracuję od 2013 roku. Uwielbiam kontakt z uczniami, a nauczanie daje mi prawdziwą przyjemność. Największą nagrodą jest obserwowanie postępów kursantów i ich rosnącej swobody w mówieniu po francusku. Zależy mi na jakości pracy, ciekawych lekcjach i skutecznym prowadzeniu uczniów do celu.

Katarzyna Drozdowska

Katarzyna Drozdowska

Ciao a tutti! Cieszę się, że dołączyłam do grona Szkoły Językowej Forum i mogę dzielić się wiedzą o pięknym, melodyjnym języku włoskim, z którym związana jestem od 16 lat. W pracy ważna jest dla mnie przyjazna atmosfera, dobry kontakt z kursantami oraz nauka, która poza gramatyką i komunikacją pokazuje również kulturę, muzykę i film. Zadowolenie uczniów i ich postępy dają mi ogromną radość, bo wiem, że mam w tym swój udział.

Natalia Jackowska

Natalia Jackowska

Pracę w Forum rozpoczęłam w styczniu 2024 roku. Od pierwszych dni urzekła mnie atmosfera tego miejsca. To szkoła, w której praca i nauka łączą się z realizacją pasji, marzeń i dobrą energią. Ogromną zaletą jest dla mnie zaufanie, które otrzymujemy jako lektorzy — swoboda w doborze materiałów i możliwości dopasowania zajęć do indywidualnych potrzeb uczniów. Najwięcej czasu spędzam z dorosłymi kursantami indywidualnymi, ale prowadzę też zajęcia z wykorzystaniem metody Teddy Eddie. Zadowolenie i postępy uczniów są dla mnie największą nagrodą.

Olga Łukaszewska

Olga Łukaszewska

Pracę w Forum zaczęłam kilka miesięcy temu, a tym, co szczególnie wyróżnia to miejsce, jest przyjazna atmosfera. Od samego początku mogłam liczyć na wsparcie metodyków oraz życzliwość i uśmiech pań z sekretariatu. Na co dzień pracuję głównie z dziećmi i młodzieżą. Największą satysfakcję daje mi obserwowanie postępów uczniów i widok ich uśmiechów. Bardzo dbam o to, aby na zajęciach panowała bezpieczna, przyjazna atmosfera, a lekcje były ciekawe i pełne swobody. To miejsce, w którym praca naprawdę staje się pasją.